MIKÄ ON IKURI ARCADE?

Ikuri Arcade on Tampereella toimiva pelihalli. Pelejä meillä on kuudelta vuosikymmeneltä (1964-2019) yhteensä 35-40 kpl kahdessa eri kerroksessa. Suurin osa on flippereitä, mutta myös 80-90 luvun Arcade videopelejä löytyy 4 kpl, yksi jääkiekkopeli ja 5 metriä pitkä 70-luvun hieno keilarata. Pelejä pääsee pelaamaan pienellä sisäänpääsymaksulla (käteinen & kortti, mobilepay sekä Smartum, Eazybreak ja Edenred mobiilimaksut, ei setelit) kaikille avoimissa pelitapahtumissa ja/tai vuokraamalla Ikuri Arcade omalle ryhmälle syntymäpäivien viettoon, polttareille,  yritysten virkistyspäiville, yms. Toimintaa pyörittää Tampereen flipperiyhdistys ry ja toiminnalla ei ole tarkoitus tuottaa voittoa. Kaikki tulot ohjataan pelien korjauskuluihin ja hallin ylläpitoon. Tavoiteena on tarjota kaikille edullinen mahdollisuus tulla pelaamaan flippereitä ja videopelejä.

Ikuri Arcaden osoite ei ole julkinen, mutta sijaitsemme Nokian rajan lähellä ja kerromme tarkan osoitteen kaikille pelitapahtumiin ilmoittautuneille sekä Ikuri Arcaden vuokraajille.

PELIHALLIN JA PELIHUONEIDEN ESITTELY

Ikuri Arcaden päätila eli pelihalli sijaitsee toisessa kerroksessa. Pelihallissa on noin 20 flipperiä, keilapeli ja kaksi videopeliä. Pelit on sijoiteltu ikäkausittain. Sisääntulon yhteydessä on baaritiski ja kahvio. Pelitapahtumissa myymme kahviossa hyvin edullisesti kahvia, virvokkeita sekä suolaista ja makeaa purtavaa. Yksitistilaisuuksissa kahvion mikrot ja kahvinkeitin on lainattavissa. Hart-Sport automaattiin laitamme tilauksesta pienellä lisämaksulla aitoa Hart Sportia.

Pelihallin takaseinällä on hieno graffitiseinä, johon on sijoitettu vanhempia Bally-merkkisiä flippereitä, joita keräämme ja entisöimme.

Päähallin takaosassa on ovi takahuoneeseen. Siellä on levähdystilat, iso pöytä, 55″ näyttö, jääkaappi ja sohva sekä muutama peli. Yksityistilaisuuksissa jääkaappiin voi laittaa omat juomat ja ruoat. Pöydälle voi kattaa omia tarjoiluja.

Ylimmässä kolmannessa kerroksessa on yhteiskäyttöiset WC-tilat, jotka ovat hyvin siistit.

Sisääntulon yhteydessä ensimmäisessä kerroksessa käytäväalueella on useampia vanhempia fippereitä sekä erillisessä pelihuoneessa uudempia flippereitä. Pelattavaa löytyykin todella paljon Ikuri Arcadelta.

Tästä voit lukea hyvän blogikirjoituksen Ikuri Arcadesta ja flipperin pelaamisesta.

KANTA-ASIAKKUUS

Ikuri Arcadella säännöllisesti kävijöille on mahdollisuus liittyä kanta-asiakkaaksi Ikuri Arcadella käydessä. Liittyminen ei maksa mitään ja tarjoaa pääsyn kanta-asiakkaiden omiin pelitapahtumiin, kutsun facebookin suljettuun ryhmään sekä muita etuja kuten edullisen sarjalipun. Voit liittyä kanta-asiakkaaksi käydessäsi Ikuri Arcadella.

Kanta-asiakkaat

EUROOPAN MESTARUUSKISAT TAMPEREELLA 2018

Tampereella Tullikamarin pakkahuoneella järjestettiin syksyllä 2018 Euroopan Mestaruuskisat, missä Ikuri Arcade toi peräti puolet koneistaan tapahtumaan ilman korvausta. Laitoimme Ikuri Arcaden kahdeksi viikoksi kiinni, jotta pystyimme tukemaan tätä ainutlaatuista tapahtumaa. Tehtävänämme on edistää ja tukea Pirkanmaan alueen flipperiharrastusta ja tunnettavuttaa, joten tämä tapahtuma edisti toimintamme tarkoitusta enemmän kuin hyvin.

VANHAT FLIPPERIPAIKAT PIRKANMAALLA

Vuonna 2015 Tampereen flipperiyhdistys ry. teki kartoituksen Pirkanmaan vanhoista flipperipaikoista vuosilta 1970-1999. Tuloksena syntyi tämä kartta, johon on merkitty tuohon aikaan flipperiä pelanneiden henkilöiden muistikuvien perusteella tietoa sijoituspaikasta, peleistä, ym. Tähän karttaan voi edelleenkin lähettää havaintoja sähköpostitse: tampere.flipperipaikat@gmail.com