Facebookissa meillä oli kysely vappuviikolla 2021: ”missä pelasit ensimmäisen kerran flipperiä?” Idea tuli Aamulehden jutusta, missä hallin toinen omistaja Janne Toukkari kertoi lapsuuden muistoja sekä oman ensimmäisen pelikokemuksensa.

Julkaisu sai ennätysmäärän vastauksia 9444 tavoitettua henkilöä ja muistutusviesti sekin sai 3072. Vastauksia tuli 97 eri henkilöltä yli 100 kpl. Näiden 97 vastaajan kesken arvottiin Ikuri Arcadelle kahden tunnin yksityistilaisuus arvoltaan 175 euroa. Facebookin vastaukset kopioitiin Wordiin ja numeroitiin 1 – 97. Netin satunnaislukugeneraattori arpoi voiton numerolle 40, joka oli Seppo Männistön. Onnittelut!

1. Eddie Koskinen
Varhaisin kolikkopelimuisto, jonka pystyn vuoden tarkkuudella:
Haapaniemen höyryveturipuistossa oli keväällä 1992 avaruusräiskintä, jossa menosuunta melko varmasti oli ylöspäin. Pelin nimeä en muista.

2. Nikolai Turku
En muista varmaksi, että mikä olisi ollut aivan ensimmäinen flipperikokemukseni, mutta eräällä kioskilla Jyväskylässä oli 1990-luvun alkupuolella Creature from the Black Lagoon ja se on ensimmäinen flipperi jota pelasin enemmän kuin yhden tai kahden lantin kokeilun verran.
Oli iloinen yllätys, kun törmäsin muutama kesä sitten Jyväskylässä sattumalta hyväkuntoiseen painokseen samasta pelistä. Tulihan siihen toki laitettua lantti poikineen sen illan aikana. ”Move your car!” -huudon kuuleminen kaikkien niiden vuosien jälkeen toi kyllä hymyn huulille.
Se ei ole flipperi jota olisin pelannut eniten, mutta se oli ensimmäinen flipperi jota oikeasti tuli pelattua sen verran enemmän, että sitä vähän jo osasi pelatakin.

3. Juhani Viheräkoski
Nikolai Turku Sivarikeskuksella oli Creature from the Black Lagoon ja James Bond, ilmaisina. Mulla oli vielä huoltoluukun avaimet, kun olin vastuussa flipperien huollosta.

4. Lauri-Pekka Alanko
Vuonna 72 Hämeenlinnassa oli flipperihalli Raatihuoneenkadulla, jossa luokkaa 30-40 laitetta.

5. Henryk Helsky
jotain 70’s konetta vissiin on ekana pelannut nassikkana, ei mitään muistikuvaa pelistä eikä paikasta eikä tarkemmasta ajastakaan. mutta sit kun kolmannella luokalla aloin käymään keskustassa koulua, kotimatkalla tuli usein piipahdettua Kuninkaankadun Pelikaanissa hakkaamassa viikkorahoja flippereihin ja sieltä vahvimpana muistona on palanut verkkokalvoille Indiana Jones, Attack from Mars ja koulun viereisessä kahvilassa Star Wars, joka aiheutti useita myöhästymisiä tunneilta ruokatunneilla 🙂

6. Andrea Joki
In 1977-78 my parents were huge bowlers and played in leagues in Los Angeles. My sister and I (10-11 year olds) would get one dollar to spend how we wanted while they bowled (we had to kill 2-3 hours). We would usually do the pinball machines with the money instead of snacks. When that 1 dollar ran out (games were 10cents to 25 cents), we would vulture the games and look puppy dog eyes sad at bowlers who came to play a game between their rounds. Either they would let us play the rest of their game or they would have to go play their turn and give us the rest of the game anyway. I can still remember the alley getting Paragon and we were so wowed by the digital but so annoyed that the price to play jumped from 10c to 25c! The next year, Space Invaders appeared.

7. Tanja Nuutinen
Ollessani teini 70-luvulla kotikaupunkini Nokian ainoa nuorisolle tarkoitettu iltaisin auki ollut paikka oli pelisali, jossa kävimme pelailemassa flipperiä ja muuten vaan hengailemassa. Sali oli todella suosittu ja ilta illan jälkeen täynnä porukkaa.
Nyt tuleva kesänä täytän ”pyöreitä” ja haluaisin tulla toisen entisen nuoren kanssa palauttamaan teiniajan mieleen ja samalla juhlistamaan syntymäpäivääni.

8. Mikko Kulmala
En ole varma oliko ensimmäinen, mutta selkein muistikuva lapsuudesta laivalta super Mario Bros flipperistä, joten tän pitää olla 90-luvun alkua. Ja vihdoin viikko sitten sain sellasen hommattua itselleni 🥳

9. Sami Vesala
Maisansalo joskus 1980 luvun aivan alussa. Lomailtiin tuolla usein ja kun taidot ei vielä riittäneet vapaapeleillä ratsastamiseen niin jäi jäätelötkin ostamatta kun rahat meni flibuun. En edes muista mikä peli oli kyseessä..

10. Rami Jämsä
Varmaankin laivalla tai ulkomailla 70–80-lukujen taitteessa. Tuli oltua kesät ulkomailla ja ruinasin nonstoppina vanhemmilta rahaa, että pääsi pelihalleihin pelaamaan.

11. Ari Akseli
Pelasin flipperiä ensimmäisen kerran Isojoella paikallisen ravintolan avauksessa vuonna 1981. Oli tosi suosittua hommaa ja jonot pelaamaan jatkuvia.

12. Jari Pitkäranta
Ari Akseli Sama paikka, vähän myöhemmin 😄

13. Sari Onikki-Inha
Eka flipperikokemus oli kutosluokalla lentävänniemen discossa 👍 Olin aika surkee sillo enkä nykyään oo sen parempi. 🙈

14. Aarni Reiman
Space Pinball Wintoosa äkspeellä oli ensi kosketus muttei se vedä mitään vertoja ensimmäiselle oikealle flipperille..
Taisin 8-vuotias rääpäle olla kun reissulla etelästä lappiin vaeltamaan pysähdyttiin huoltsikalla jossain korvessa valtatiellä. Löpöä luikahti tankkiin ja minä vaapuin isän perässä katsomaan millainen ilmestys se tämä tuntematon huoltoasema oli. Huoltoasemasta itsestä muistot ovat jo kadonneet, mutta eteisessä seissyttä flipperiä en unohda koskaan.
Tunsin sisälläni jotain alkukantaista viettiä kun räikeät valot juoksevat kilpaa molemmin puolin ylös ja alas. Nappia koskettaessa flipperi päästi vahvan bassovoittoisen äänähdyksen. Siinä oli nuori mies lumottu. Kaikkeni yritin, että olisi edes yksi markka liiennyt isältä pudottaa flipperiin.
Näin ei kuitenkaan käynyt ja itse peli jäi kokematta – mutta siitä päivästä lähtien on flipperit minua viehättänyt. Onneksi tämä sama alkukantainen tunne löytää tiensä luokseni, joka kerta kun astun ikuri arcaden kynnyksen yli!

15. Juho Tamminen
Tiesikkö että se Space Pinball oli demoversio, jonka kokoversiossa on joku tusina erilaista kenttää

16. Petra Stolt
Todennäköisesti laivalla 80-luvun lopussa!

17. Marko Juhani
Jyväskylän keilahallilla 80-luvun alkupuolelle, monesti meni koko päivä pelatessa, aika helposti sai vapaapelin 😁

18. Kirsi-Maria Pänttönen Os Knuuttila
Kuortaneen urheiluopiston Eppulassa istuttiin iltoja ja pelattiin flipperiä 90 luvun alussa. Opiskelijoiden lehtienlukusalissa löytyi urheilijoista silmäniloa pelivuoroa odotellessa🤩

19. Tommi Pasanen
Palokan Kirrin Kesoililla 80-luvun lopussa 👌🏽😎

20. Pinja Ryky
Pelasin ekan kerran ”kunnolla” Pekka Nordberg kanssa Krakovan Pinball museossa pari vuotta sitten. Mentiin sinne, koska huvitti vielä tehdä jotain kivaa päivän päätteeksi ja se oli ainoa paikka, joka oli myöhään auki. Jäätiin kerrasta koukkuun ja sen jälkeen ollaan jatkettu harrastusta ja tehty pelimatkoja esim. teille Tampereelle. Meinataan tulla taas, kun tilanne hellittää. ☺️

21. Kimmo Tepsa
Tiaisen baarissa joskus -80luvun alussa, kylä Rovaniemen yläpuolella. Serkku oli kova sitä konetta takomaan, valitettavasti en muista mikä mahtoi olla kyseessä.

22. Elina Petrell
Riffissä joskus 90-luvulla. Koukkuun jäin… sen jälkeen myös Ikuri Arcadella on käyty ja taas tullaan, kun päästään 👍

23. Janne Helin
70 luku pikkupaikkakunnalla BB-huoltoasemalla, vakkaripaikka pelata pikkupojalle. Kun markan sai jostain niin samantien huoltsikalle pelaan. Haavena vieläkin yli 50v pikkupoikana omistaa joskus oman flipperin.

24. Topias Paavilainen
Ruottissa kasikytluvun alkaessa..göteborgin keskustan kauppakeskuksessa..ei ollu femman vaan ratikkakiskojen toisella puolella vastapäätä sen pääovia..joku kusinen pelisali mistä mieleen jääny sellanen standardikokoa suurempi flipperi jossa oli tennisp… Näytä lisää

25. Kalle Kähkönen
Paikallisessa Matkahuollon baarissa 80-luvun alussa, peliä en muista…

26. Tomi Laine
Kalle Kähkönen olavi ja taimi piti. Mahtava mesta.

27. Kari Lehtinen
Mää pelasin ensimmäisen kerran flipperiä mielestäni joskus kasarin puolivälissä. Mutta kun on muistikuva että se olis ollu kymppitien varressa palikkalassa. Oliko se 10-baari nimeltään sillon? Ja oliko siellä joskus flipperi vai onko ihan höpöä muistelut.

28. Ville Lehtisaari
Ojalan baari(?) Mä siinä pyöräilin nappulana päivittäin ympyrää. En kyllä muista että sisällä olis ollu muuta ku pajatso.
Kari Lehtinen: Ei Ojalan, ku se tölli mikä on palikkalantien ja hyrsynkulmantien risteyksessä. Se missä o joku taide-ateljee nykyään.
Ville Lehtisaari: totta jumalauta. Justiinsa männä viikonloppuna faijan kanssa turistiin, että siinä oli ennen baari. Kuulemma tupakin savuinen.
Kari Lehtinen: Juu, ku muistaisin että kinusin isävainaan kyytiin joskus kun se poikkes siellä. Ja siellä olis ollu flipperi. Tää oli varmasti ennen ku menin ala-asteelle eli ennen vuotta -86.
Tomi Laine: Kari Lehtinen juu siis vanha palikkalan baari. Jossa nykyään se taidejuttu. Savuinen salonki.
Kari Lehtinen: Oli, otin jo yhteyksiä Ypäjälle ja ainaki jossain vaiheessa se oli 10-baari nimellä. Muistan vielä nassikkana katelleeni rappusilla ku joku poltti tojotalla kummia siinä risteyksessä ja mietin että nyt on hommat isollaan.
Kari Lehtinen: Oli siellä flipperi, Space Invaders oli!

29. Ola Seppälä
Varmaan Särkänniemessä lapsena 2000-luvun alkupuoliskolla. Pelin nimeä en muista, mutta kivaa oli.

30. Jarmo Viljakka
Olisko ollut kaupin nyt jo puretulla urheilu ajalla? Peliä en kyllä muista.

31. Riikka Vuorela
Tietokoneella tuli hakattua ahkerasti flipperiä ysärin lopulla, muistaakseni oli Space Pinball nimeltään. Oikeasta flipperistä taitaa olla kokemusta vain teidän hallilta.

32. Leo-Markku Makkonen-Hyrkkö
Ravintola Kyöpelissä Suonenjoella vuonna 1979. Mekaanisia olivat flipperit silloin, eikä liikaa välkkyviä valoja!

33. Mika Kinnunen
Kuusamossa Rysä-baarissa noin vuonna 1980 ja jäin koukkuun ihan heti. Vuosikaudet sitten pelattiin ahkeraan, kunnes flipperit hävisivät baareista. Pari vuosikymmentä meni välissä pelaamatta, kunnes Ikuri Arcadella pääsin taas viime vuonna pelaamaan yritysliigassa 😊

34. Sari Kinnunen
Taitaa olla tuo flippereihin koukkuun jääminen sukuvika! Pelasin kylläkin ensimmäisen kerran Kuusamossa Wetterin baarissa. Siitä lähtien kaikki vähät kolikot menivät aina flipperiin. Taito karttui, kuten myös vartalotyöskentely, jota ilman flipperinpeluu ei tunnu miltään! Vai mitä Virpi 😂

35. Matti Koskinen
Kylpylähotelli Edenissä, olisikohan ollut the Shadow? Kerran oltiin lähdössä sieltä, ja joku oli jättänyt vielä palloja peliin, saatiin sitten kerrankin pelata kun ei maksaakaan tarvinut.

36. Merja Von Wricz Rekowski
Nyt on vahva kisa Särkänniemessä tai laivalla. Tarkkaa muistikuvaa ei ole 😅, mutta aivan koukussa flippereihin olin 👍

37. Jani Paltanius
Kyllä eka minkä muistan ja joka teki vaikutuksen oli KISS-flipperi Linnanmäellä. Silloin oli jo Kissfaniys iskenyt eli joskus 80-luvun alkupuolella oltiin. Rakkaus molempiin sekä bändiin, että flippereihin on säilynyt mukana siitä asti.

38. Petri Rautiainen
Lyhtybaari joskus 80 luvulla!

39. Soski Kermi
Lappi Tl:ssä Luovion kahvilassa 80-luvun lopussa

40. Seppo Männistö
Sama mutta 80-luvun puolivälissä.

41. Aku Seikkula
Soski Kermi, uskoakseni 1980 -luvun alkupuolella, ja Hinnerjoen baarissa.

42. Petri Säynätmäki
70-80 – lukujen taitteessa viimeistään jossain. Tod näk 70-luvun puolella jonkun matkahuollon odotusaulassa baarin nurkassa.

43. Jari Flodström
Kankaanpään uimahallissa joskus 70 luvun lopulla.

44. Tiina Hirvimäki
Jari Flodström Jussin baarissa, Myllymäessä Kankaanpäässä 70-luvulla

45. Arto Vuopponen
Ensimmäistä en muista. Oulussa 70 – luvun lopulla kuitenkin. Elävin muisto on sellaisesta vanhasta mekaanisesta flipperistä, jossa yksi peli maksoi 20 penniä, markalla sai siis 5 peliä. Vapaapeliä siitä ei saanut, mutta extrapalloja kyllä ja pistelaskumittari pyörähti ympäri 9999 pisteen jälkeen 🙂 Sitä tuli kyllä kavereiden kanssa hakattua aikalailla.

46. Kari Lampén
Ensimmäinen mieleen jäänyt pelikokemus on legendaariselta, Lahden Renkomäessä silloisen ohitien kainalossa sijaineelta Majakka-huoltamolta. Peli oli The Getaway. Kovat jätkät löi molemmat melat pohjaan pallon suunnatessa keskelle ja tätä jäljitellen ne ensimmäiset pettymykset flipperin parissa tulivatki tutuksi. Ja hyvin pitkälle samanlaisena homma jatkuu vielä tänäkin päivänä.

47. Hanna Saari
Eka kokemus ollut varmaan tietokoneella joku flipperi, muistan hämärästi myös lapsena kinunneeni rahaa johonkin huoltoaseman flipperiin ja pettyneeni suuresti kun ei se peli kauaa kestänyt 😂 Kunnolla innostus purrut aikuisiällä teillä Ikuri Arcadella, mihin jännitti tulla kun kokemusta ei ollut, mutta oli mahtava kokemus eikä tämmöistä aloittelijaa kukaan katsonut nenänvartta pitkin 😂❤️ nyt on useampi pelikerta jo takana, mutta hinku olisi kova päästä kokeilemaan koronasulun ruostuttamia taitoja taas!

48. Pekka Nordberg
Pari vuotta sitten Krakovassa! Pidempi versio luettavissa Pinja Ryky kommentissa. 😃

49. Petri Leppänen
Puuhamaa ja arcadepelit joskus 80/90 luvulla 😁👍

50. Petri Jääskeläinen
Eka kerran muista hyvin 80 luvun alussa patelan työväen talolla baarissa oli hulk flipperi ja sitä isot pojat pelasiviat. Katsoin kummisani mikä peli tuo on vau! Vähän ajan päästä isoilla pojilla loppu kolikot niin uskallin vängetä väliin ja pääsi pelaamaan flipperiä siittä se lähti eikä ole vieläkään harrastus loppunut. 😃

51. Susanna Suokas
En muista tarkalleen missä oon pelannut ekan kerran mutta muutamia vuosia sitten tuli vietettyä laatuaikaa Filippiineillä Cebu Cityssä ostarin pelihallissa ja sen jälkeen on käyty ikuri arcadessakin😊

52. Janne Virolainen
Kangasalla Lounaskievarissa tai Mokkapirtissä. Mokkapirtissä alkoi myös Asteroids de Luxe pelaaminen. Ei se kyllä kysymykseen liity, kuha kerroin…. Flippereistä suosikki Pac-Man

53. Outi Virtanen
Hmm. Ehkä Särkänniemessä, joskus -85 paikkeilla, mutta enemmän muistoja on Amerikan reissulta serkkujen kaa vuodelta -89, Michigan/California: San Francisco/El Sobrante. Peleistä ei mitään aavistustakaan mitä ne oli.

54. Jouni Jokinen
Ylöjärven uimahalli varmaan! En muista kyl millanen flipperi se oli..

55. Jarkko Kuoppamäki
Ihan ensimmäisestä en ole varma, mutta mieleen on jääneet 80-luvulla Millionaire Pajulahden urheiluopistolla (tai joku muu urheiluopisto) sekä Lahdessa, pientaloalueen pikku baarissa ollut Special Force.

56. Kirsi-Maria Jaskari-Seppänen
Veljeni, joka on minua 5vuotta vanhempi, osti kotiin oman flipperin, jota sitten sen kaverit kävi sitä pelaamassa 20:llä pennillä. Silloin sain minäkin 1.kertaa kokeilla flipperiä. Oispa mukava koittaa piiiiiitkästä aikaa uusiksi😄

57. Pasi Lahti
Pelikorttiaiheinen Hot Hand oli toinen, vuosi ’82, turenkilaisessa divarissa, missä oli myös ”pelipuoli”. Eka oli samassa paikassa, mutta nimi ei muistu mieleen. Villin lännen teema kuitenkin

58. Tea Jessika Pelamo
en muista pääsinkö pienenä ikinä oikeasti pelaamaan vai vaan rämppäämään houkuttelevan näköisen pelin nappuloita 😸 jos nyt pääsisi varmistamaan että on varmasti joskus flipperiä pelannut 😆

59. Tanja Hämäläinen
Ihan tarkalleen en muista, mutta olisikohan ollut muksuna Puuhamaassa.. 🤔 Siellä ainakin muistan pelihallin olleen yksi suosikeistani jokavuotisella perheen kesäreissulla. 😁
Mutta viimeisin kerta varmaan onkin sitten ollut teillä pari vuotta sitten, kun tutustutin kummipoikaa flipperien maailmaan. 😊

60. Ville Levaniemi
”Moision Esso”
90-luvun alkupuolella Jämsässä, Jokivarren koululta käveltiin (vitosluokalla) Jämsän keskustan toiselle ala-asteelle, Vitikkalaan kouluun teknisen työn tunneille. Tunnit pidettiin kävelymatkan vuoksi 3 tuntia putkeen. Kaverini kanssa emme olleet pakan näppärimpiä nikkaroijia, minkä vuoksi pääsimme vapaaehtoisina joka kerta hakemaan rautakaupasta maalia, nauloja, mikä ikinä olikaan milloinkin lopussa koululta. N.puolessa matkassa sijaitsi Moision Esso, missä oli myös Space Station -flipperi. Noin 2 vuoden ajan teknisen työn tunnilla kuluivatkin n 50% tunneilla ja 50% Essolla Space Stationin parissa. Röökin-, kahvin- ja munkinhaju tulivat tutuiksi ja Vitikkalan koulun varastossa on todennäköisesti edelleen valmistumattomia kynttilälampetteja, löylykauhoja ja tulitikkuaskiautomaatteja. Onneksi, sillä Ikurin yläkerrassa SS tuntuu aina vanhalta ystävältä. Jos voitto tulee kotiin, niin tuon bändin taustajoukkoineen kisaamaan (tuo Esson partner in crime soittelee myös samassa bändissä).

61. Hanna Koivisto
Mä niin haluaisin päästä pelaamaan oikeaa flipperiä. Tietokoneella joskus muksuna on tullut pelattua mutta eihän se oikeaa kokemusta voita 😊

62. Jouni Ojala
70-luvulla jollain Oriveden huoltiksella. Kovin usein ei tullut pelattua, kun kolikot oli kuitenkin melko harvassa. Joululahjaksi saatu leluflipperi oli kovassa pelikäytössä kyllä. Se kun ei syönyt karkki- tai bensarahoja.

63. Sami Ala-Lahti
Kesti-baari, Pinninkatu, Tampere. Williams Tri Zone. 1982

64. Tomi Elkku Elo
Oisko pelikaani.

65. Timo Osmonen
80 luvulla matkahuollossa

66. Mikko Olavi Järvinen
Sen verran sivusta, että en itse pelannut, mutta joskus kultaisella 80-luvulla eli ehkä 9-vuotiaana jäin silmät selkoisen selällään tuijottamaan uimakoulun jälkeen uimahallin kahviossa, että mikäs tämä maaginen vempele onkaan. Jokin selvästi perinteiseen scifihenkeen valkoisella teemalla (ehkä punaisin ja sinisin somistein) varustettu avaruusaiheinen flipperi se oli, osaako joku kertoa mikä se edes voisi olla, puhutaan kai kasarin loppupäästä.

67. Sami Saarela
Hataria muistikuvia olisi että Särkänniemen arcade hallissa olisi junnuna flipperiä ekan kerran lätkinyt. 😅✌🏻

68. Jari Taunimaa
On se ollut Särkänniemessä 70-80 luvun vaihteessa!

69. Riikka Aittokoski
Aikoinaan Esson huoltoasemalla Porissa, Fish Tales taisi olla eka pöytä ikinä 🤔 vuosi lienee jotain 2000-luvun alkua. Tän jälkeen virtuaaliset pöydät olleet kovassa kulutuksessa, kun omia suosikkipöytiä ei tahdo livenä mistään löytyä. Teillä ois kyllä kuulemma niitä!

70. Mika Nurmi
Maverick Nokian Essolla 90-jotain

71. Simo P. J. Ulvi
Huoltoasemalla 80-luvulla

72. Kimmo Heinänen
Ruottin laivalla 90 – luvun alussa. Peliä en muista

73. Niklas Hautamäki
Ikurissa 😁

74. Tommy Goodis
Ei pysty varmaksi sanomaan, että onko tullut jossain huvipuistossa, kioskilla, koskarin peliluolassa tai vast tullu pelattua flipperiä ekan kerran vai onko tullu vaan rämpytettyä nappeja. Olin niin pieni, että ei muista. 😝

75. Elisa Varvas
No Ikurissa tottakai! 💪 Sen jälkeen homma lähtikin ihan lapasesta 😂

76. Katri Cousins
Ekaa kertaa pelasin Pirkankadun ja Mariankadun kulmassa toimineessa Pelihallissa 1980 luvun alussa. Pelarilla tuli vietettyä paljon aikaa ja flipperit jäi silloin jo sydämeeni. 1990-luvulla hankimme ystävättärelleni häälahjaksi kunnon vanhan ajan flipperin Elviran. Perhe muutti sitten Itävsltasn ja Elvira vietiin tietysti mukana. Pääsin pelaamaan Elviiraa jouluna 2019 ja hyvin toimi täydellisen huollon ja entisöinnin ansiosta😊. Voi kun pääsiskin vanhalla pelarin porukalla pelaileen kunnon flippereitä🥰

77. Hannele Pfeifer
Jep..tätä on tullut kovasti mätettyä ja matseja otettu. Elvira oli autotallissa yli kymmenen vuotta koska ei ollut tilaa sille. Kun saatiin sauna valmiiksi Elviralle saatiin sinne oma koti. Tälle jouduttiin tekemään aika iso huolto mutta onneksi löytyi… Näytä lisää

78. Matti Pollari
Ekaa kertaa ei pysty muistamaan mutta Hervannan Kesoil ja Whitewater, tahkosimme siihen n. vuonna 1992-93 merkittävän osan lukiolaisen käytössä olevista markoista. Loistava flipperi, ehkä best!

79. Kirsi Sievinen
Muistaakseni Kihniöllä ollessani kotiteollisuuskoulussa. Sinne me kokoonnuttiin paikalliseen baariin flipperin äärelle. 80-luvun isot ilot ja nostalgisuus tänäpäivänä. Olisipa hauska järjestää flipperihenkiset aikuisten kemut.

80. Annukka Björn
Lintsillä luultavasti, ihan pienenä!

81. Ulla Taponen
En muista ihan tarkkaan, mut varmaan lapsena 80-luvulla Kotkassa. Yhessä vaiheessa nuoruudessa 90-luvun ja 2000 taitteessa hakattiin silloisen poikakaverin kanssa huolella flipperii semmosel 24/7 huoltsikalla. Kaikki kolikot meni peliin. Tuli kehityttyäkin siinä pelissä. On kyllä lempparipelejä. Ois kyl hieno voittaa.🤩

82. Eerika Moisio Os Nyberg
Ei kyllä paikan nimeä pysty muistamaan millään, mutta sellainen pieni kuppila Salossa, joskus 90-luvulla 🙄

83. Kim Backman
Linnanmäki -76. Flipperirivit suorastaan huusivat pelaamaan. Se kilinä ja eri pelien luoma äänimaailma on vieläkin tuoreessa muistissa.

84. Eerik Saarijärvi
Pyynkintorin pelihallissa joskus 80 luvulla

85. Outa Koski
En kyllä muista ihan ensimmäistä kertaa. Joskus lapsuudessa, 80-luvulla.

86. Susanna Idrizaj
Luulen että joskus lapsena oon pelannut… missä ja milloin… ei käsitystä.
Haluaisin tuollaisen yksityistilaisuuden voittaa. Sen käyttäisi poikani kavereidensa kanssa. Siihen on erityinen syy jota en jaa somessa.

87. Antti Tolvanen
Ei mitään hajua ensimmäisestä kerrasta, mutta 80-luvun alkuvuosina Jyväskylän linja-autoasemalla oli muistaakseni flipperi jossa kolme eri tasoa. Ehkä joku viidakkoteemainen. Muistikuva epäselvä, enkä sellaisen tapaista flipua ole löytänyt tutkiessani flippereiden historiaa. Mahdollisuus on, että jotain on tässä muistikuvassa pahasti pielessä 😁

88. Kalle Grundström
Eilatissa vuonna -87 hotellissa oli jokunen flipperi joita muistan pelanneen 6 vuotiaana.

89. Antti Peltonen
Mutsin baarissa ”Kuppila Putkinotkossa” 70-luvun alussa. Jo matka Töölöstä Ullanlinnaan oli jännittävä linjan 14 johdinautoilla. Meinas tulla pikkupojalta löysät housuun British-Thomson-Houston ylivirtasuojan paukahtaessa kuskin liikaa innostuessa. Toisinaan johdinautot oli korvattu dieselbusseilla, silloin mentiin muskeli-Vanajilla. Mahtava äänimaailma. Jos mennään asiaan, ei 6-vuotiaan pikkupojan muistoihin paljon noista pelisessioista tallentunut. Pelin hinta oli 20 penniä, 50-pennisellä 3 peliä. Eikä flipperiä pelattu suinkaan joka päivä. Operaattori Liukkosella oli tarjota pääasiassa yhden pelaajan koneita, ainakin tuohon paikkaan, joka ei tainnut olla mikään menomesta. Saattoivat olla Williamsin malleja. Joskus kävi niinkin, että pisteet vähenivät pelatessa. Mitenkäs sellainen on mahdollista? Jukeboxi toki soi toisinaan ja Maalari Parkkinen lauleskeli ”Oi niitä aikoja” saadessaan sivuporttiosuman pajatsosta. Siloin Jääkärinkadulla oli vilkasta toimintaa arkipäivisin, oli autokorjaamoja, varaosatukkureita (Ka-HA) ja vaikka mitä. Nykyään katu on varsin hiljainen asuinkatu.

90. Rauli Lähdetluoma
Kauhajoen matkahuollolla 80 luvun puolivälissä flippereihin tutustuin ja hyviä pelejä siellä vuosien varrella oli. Mm. Addams familya tuli taottua niin jänteitä särki.

91. Petri Asukas
70-luvun lopulla oli Nokialla pelisali välikatu 20 alakerrassa ja siellä oli paljon ”flipuja” pelattavana,ja vielä viime vuonna näin saman miehen huoltamassa veikkauksen koneita huoltoasemalla,joka teki samaa hommaa jo tuolloin 70-luvun lopulla,on ollut aika lojaali työnantajaansa kohtaan ?👍

92. Veikko Pakkala
Näitä on kiva lukea.

93. Jalo Salonen Lahtinen
Nokian pelisali 80 luvulla

94. Risto Pääkkönen
itse sain flipperi kokemuksen jossain 60-luvun alkupuolella picnick-baarin tunnelmassa .Olisko ollut 50penniä/peli.No isot pojat pelaili enemmän ja intensiivisesti(tilt)Oli hauskaa seurata. Nykyjään lapsenlasten kanssa ollaan ,ennen koronaa, käyty Ikuriaassa tunnelmoimassa ja kyselrvät koska taas päästään

95. Mikko Haapasaari
Mellilän autokeskuksen kahvio, Loimaa. -70 luku. Peli oli Prospector, 3 palloa ja 50p / peli. Taisi olla isä, joka antoi kolikon. Peli oli aika nopeasti ohi…

96. Aulis Laakso
En nyt muista mutta Salossa jossain baarissa,kahvilassa 70-luvun alussa:-)

97. Antti Humalamäki
Joskus ala-aste ikäisenä luokkaretkellä Lapissa, matkakeskuksessa oli flipperi jossa backboxissa oli ehkä joku auto ja helikopteri, paremmin en muista. Sitten heti kohta ~25v myöhemmin seuraavan kerranNo Ikurissa tottakai! 💪 Sen jälkeen homma lähtikin ihan lapasesta 😂