AVI on märittänyt rajoituksia, jotka koskevat myös Ikuri Arcadea 5-29.8.2021 välisenä aikana. Ikuri Arcade kunnioittaa rajoituksia ja tämä kirjallinen ohjeistus kertoo rajoitusten käytännön toteutuksen pelitilaisuuksissa.

AVI:n rajoitukset 5-29.8.2021 ovat seuraavat:

Määräys koskee sisätiloja, joissa on samanaikaisesti yli kymmenen ihmistä. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella toimijoiden on varmistettava yleisölle avoimissa tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa, että lähikontaktit voidaan välttää. Lähikontaktiksi määritellään fyysinen kontakti sisä- tai ulkotilassa tai oleskelu sisätilassa alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan.

Ikuri Arcadella määräykset huomioidaan seuraavasti:

Tilaisuuksiin otetaan alle puolet maksimista pakollista ennakkovarausta vastaan, joka mahdollistaa väljyyden ja lähikontaktisen välttämisen yli 15 minuutin ajan. Järjestely takaa jokaiselle kävijälle kaksi pelikonetta vapaana, jolloin keskimäärin joka toinen peli on aina tyhjänä.
– Vieressä olevan pelaaja, joka on alle 2 metrin etäisyydellä (vierekkäinen pelikone) ei saa olla yli 15 minuuttia saman henkilön vieressä pelaamassa, ellei kyseessä ole samasta perhepiiristä oleva seurue
Pelitiloja on kahdessa eri kerroksessa ja neljällä eri pelialueella (huone, halli ja käytävä), joka mahdollistaa sen, etteivät kaikki osallistujat ole samassa tilassa pelaamassa
Käsidesiä on kaikissa tiloissa hyvin tarjolla ja kasvomaskeja myös saatavilla
Ilmanvaihto on toteutettu päähallissa ilmalämpöpumpulla sekä maksimiin asetetulla imulla poistoilmahormeihin. Näin isoimmassa tilassa ilma vaihtuu tehokkaimmin. Pienemmissä tiloissa on tuulettimet, ulko-ovi on auki, yms.
– Kaikki pelikoneet putsataan ennen pelitilaisuutta koronatartunnat poistavalla desinfinointipyyhkeellä
– Maskin käyttöä suositellaan