FLIPPERIT JA LAPSET

Flipperin pelaaminen soveltuu mainiosti lapsille. Pelaaminen on ihan toista, kuin pleikan tai padin pelaaminen sohvalla. Pelaaminen jännittää jalkoja, käsiä ja koko kroppaa. Lisäksi pelaaminen kehittää refleksejä sekä lisää keskittymiskykyä. Alussa lapset juoksevat peliltä toiselle ja keskittyminen on lyhytjänteistä. Muutaman tunnin tai muutaman pelipäivän jälkeen mukaan tulee enemmän keskittymistä ja yhtä peliä jaksetaan opetella pidempään. Tässä vaiheessa muutaman tärkeimmän säännön opettelu lisää motivaatiota entisestään ja pelaamisesta saa paljon enemmän irti kuin ensimmäisillä kerroilla (ks. sivun lopusta vinkit pelaamiseen).

Ikuri Arcade tarjoaa hyvät puitteet lapsille. Kaikki pelimme soveltuvat lasten pelattavaksi ja nuorimmat kävijämme ovat olleet 4 vuotiaita. Alle kouluikäisille on tarjolla tuoleja, joiden päältä ylettyy paremmin pelaamaan flipperiä. Kaikki pelit ovat ilmaispelejä, joten peli lähtee napista päälle eikä kolikoita tarvita. Pelejä saa pelata niin paljon kuin haluaa ja tarvittaessa pelaamiseen on saatavilla henkilökunnan toimesta opastusta.

MITEN LAPSIEN KANSSA PÄÄSEE PELAAMAAN IKURI ARCADELLE?

Noin kerran kuussa lauantaisin järjestetään päivällä pelipäivä, jonne lapsille on alennettu hinta eli vain 6 euroa sisäänpääsy. Aikuilta 8 euroa, joka sekin on normaalia halvempi. Peliaika on 2,5 tuntia, joka on lapsille juuri sopiva aika.  Kouluikäiset voivat myös osallistua torstaisin järjestettäviin peli-iltoihin joko yksin tai vanhempien kanssa.  Tapahtumien ajankohdat ja tilaisuuksiin ilmoittautuminen tapahtuvat kotisivujemme tai Facebook-sivujemme kautta. Facebookissa on myös oma ryhmä: Lasten Ikuri Arcade, johon voi liittyä. Siellä kerrotaan tulevista tapahtumista, julkaistaan kuvia pelipäivistä, esitellään lapsia kiinnostavia pelikoneita, yms.

JÄRJESTÄ LASTEN SYNTTÄRIT IKURI ARCADELLA

Ikuri Arcade soveltuu myös hyvin lasten syntymäpäivien tai muiden juhlien järjestämiseen kouluikäisille 8 vuotiaasta alkaen. Hinta 175 euroa/2 tuntia ja lisätunnit 50 euroa. Hallin takahuoneeseen voidaan kattaa tarjoilut. Halli voidaan koristella ilmapalloin ja serpentiinein. Infonäytöille voidaan heijastaa kuvia tai videota esimerkiksi teemapäiviin liittyen, yms. Meiltä voi ostaa myös tarjoilupaketin 25 euron lisähintaan (itse paistettuja vohveleita 12 kpl mansikkahillolla ja jäätelöllä, pillimehut ja kahvit).

Tilaisuuksien hinnat ovat samat kuin yksityistilaisuuksissa, mutta hinta sisältää osallistumisen ilman lisämaksua 20 osallistujaan saakka (normaalisti 15). Tämä mahdollistaa esimerkiksi 15 lapsen synttärit ja muutama lapsen tuonut aikuinen voi jäädä synttäreiden ajaksi myös pelailemaan. Osallistujia voi toki tulla enemmänkin kuin 20, mutta ylimenevistä menee 8 euroa/henkilö lisämaksu. Kaikille osallistujille voi jakaa hienot mitalit ilman kisailuakin (ks. alempana flipperikisan palkinnot).

Kannattaa myös liittyä Lasten Ikuri Arcade Facebook-ryhmään, missä kerrotana lapsiperheitä kiinnostavia juttuja Ikuri Arcadelta sekä mainostetaan pelitilaisuuksia, esitellään lapsia kiinnostavia pelejä, ym.

FLIPPERIKISAT LASTEN SYNTTÄREIDEN YHTEYDESSÄ

Lapsille voidaan järjestää myös pientä kisailua ja Palkintotehtaan kautta kisoihin on saatavilla erittäin edulliset palkinnot. Tilaisuuteen voidaan sisällyttää myös pieni opetustuokio lapsille. Kisailu tapahtuu yksinkertaisimmillaan siten, että jokainen lapsi pelaa yhtä valittua kisapeliä ja aikuinen merkitsee tuloksen ylös. Kolme parasta tulosta saanutta ovat voittajia. Usein myös vanhemmat ottavat kaikille halvimman mitalin, joka toimii myös osallistumislahjana. Kolmelle parhaalle voi ottaa lisäksi rautamitalit tai pokaalit. Tilaus palkinnoista olisi hyvä tehdä viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta, mutta pidämme myös hallilla halvinta mitalia saatavilla!

MITEN KORONA ON HUOMIOITU?

Ikuri Arcadella lasten synttäreiden järjestäminen on turvallista, koska samaan aikan ei ole muita paikalla kuin oma ryhmä. Lisäksi laspet ovat yleensä samasta koulusta ja luokalta, joten he tapaavat muutenkin livenä koulussa. Lisäksi emme pidä ennen lasten synttäreitä samana päivänä mitään muita tilaisuuksia, käsidesiä on kaikkialla tarjolla, pelit putsataan ennen tilaisuutta, jne. Ikuri Arcaden puolesta paikalla on yksi henkilökunnan edustaja, joka käyttää aina maskia ja pitää alussa pienen infon lapsille pelaamisesta sekä auttaa jos tulee pelaamiseen liittyviä kysymyksiä.

VINKKEJÄ PELAAMISEEN

Onko pelaaminen vaikeaa? Videolla Kaisa 6v esittelee pelivinkkejä:

– käynnistä peli ilman kolikkoja pyöreästä painikkeesta pelin edestä (yksi painallus yksin peluu, kaksi painallusta kaksin peluu, jne.)

– vedä pallo pelikentälle joko painamalla edessä oleva isoa nappi, vetämällä ns. plungerista pallo kentälle tai tässä videolla olevassa pelissä paina flipperin vasenta tai oikeata nappia ja pallo lähtee liikkeelle

– kun pallo lähtee pelikentälle, pidä kummatkin kädet flipperin nappien kohdalla, napit pelin sivuissa

– ole rauhallinen ja paina aina sen puolen nappia jolle pallo tulee

– älä paina samaan aikaan kumpaakin nappia, sillä silloin pallo menee helpommin pois keskeltä

– älä rämpytä mailoja kokoajan, vaan vasta kun pallo tulee mailalle

– jos palloja tulee enemmän kuin yksi, niin kyseessä on multipallo. Multipallon aikana voi saada isoja pisteitä ja se on yleensä palkinto hyvin menneestä pelistä (pois lukien videolla oleva peli, joka alkaa multipallolla).

Näillä pelivinkeillä lapsi (ja miksei aikuinenkin) saa hyvän alun flipperin pelaamiselle. Jo muutaman tunnin harjoittelun jälkeen huomaa, että pelaaminen alkaa sujua. Kun kerran oppii nämä perustaidot, on näistä hyötyä kaikissa flippereissä.