FLIPPERIT JA LAPSET

Ikuri Arcade tarjoaa hyvät puitteet lapsille ja meillä viihtyvät myös aikuiset 🙂 Flipperin pelaaminen soveltuu mainiosti lapsille. Pelaaminen on ihan toista kuin passiivinen paikallaan pelaaminen pleikalla tai kännykällä. Flipperiä pelataan seisaaltaan ja pelaaminen jännittää jalkoja, käsiä ja koko kroppaa. Lisäksi pelaaminen kehittää refleksejä sekä lisää keskittymiskykyä. Lapset myös tyypillisesti juoksevat peliltä toiselle ja parin tunnin pelailun jälkeen kyse onkin pienimuotoisesta liikunnasta 🙂 Tärkeintä on kuitenkin vanhempien ja lasten yhteinen harrastus, joka toteutuu meillä paljon paremmin kuin monessa muussa paikassa, missä lapsi jätetään leikkimään ja vanhemmat odottelevat kahviossa.

Alle kouluikäisille on tarjolla tuoleja ja korokkeita, joiden päältä ylettyy paremmin pelaamaan flipperiä. Kaikki pelit ovat ilmaispelejä, joten peli lähtee napista päälle eikä kolikoita tarvita. Pelejä saa pelata niin paljon kuin haluaa ja tarvittaessa pelaamiseen on saatavilla henkilökunnan toimesta opastusta.

Tarjolla on myös muitakin pelejä kuin flippereitä (keilapeli, Arcade videopelejä, jääkiekkopeli ja Pandoras Box 4). Kaikki pelimme soveltuvat lasten pelattavaksi ja nuorimmat kävijämme ovat olleet 4 vuotiaita. Keilapelistä (harvinaisuus 70-luvulta) erikoismaininta, nimittäin siinä on normaalia kevyemmät ja pienemmät pallot, joten se sopii pienillekin lapsille ja on todella suosittu eikä vastaavaa ole muualla.

MITEN LAPSIEN KANSSA PÄÄSEE PELAAMAAN IKURI ARCADELLE?

Vuokraamalla Ikuri Arcaden esimerkiksi lasten synttäreille tai osallistumalla julkisiin peli-tilaisuuksiin joita tällä hetkellä järjestetään torstaisin klo 17-21 välillä ja pari kertaa kuussa lauantaisin klo 13-16 (ei kesälomien aikana). Tapahtumien ajankohdat ja tilaisuuksiin ilmoittautuminen tapahtuvat kotisivujemme tai Facebook-sivujemme kautta. Facebookissa on myös oma ryhmä: Lasten Ikuri Arcade, johon voi liittyä. Siellä kerrotaan tulevista tapahtumista, julkaistaan kuvia pelipäivistä, esitellään lapsia kiinnostavia pelikoneita, yms.

JÄRJESTÄ LASTEN SYNTTÄRIT IKURI ARCADELLA

Ikuri Arcade soveltuu erinomaisesti lasten syntymäpäivien tai muiden juhlien järjestämiseen kouluikäisille 8 vuotiaasta alkaen. Hinta 175 euroa/2 tuntia ja lisätunnit 50 euroa. Hinta sisältää enintään 20 osallistuja, ilmaiset pelit kaikilla Ikuri Arcaden peleillä, pienen opetustuokion tilaisuuden alussa ja tarvittaessa ilmaisen flipperikisan. Omat tarjoilut saa tuoda ja käytössä on oma jääkaappi. Mikäli väkeä on tulossa yli 20 henkilöä, niin lisämaksu ylimenevistä on 8 euroa/henkilö esim. 25 henkilön lisämaksu on 5×8 euroa = 40 euroa. Enimmäismäärä 30-35 henkilöä.

Flipperihallin (2 krs) takahuoneessa on tarjoilutilat, josta löytyy sohva, jääkaappi, muutama peli ja tarjoiluille iso pöytä, jonka ääreen mahtuu 6-8 henkilöä

Pöydän jatkeeksi voidaan laittaa taitettava lisäpöytä 6 hengelle, jonka lisäksi on vielä pari pienempää pöytää. Enimmillään pöytien ääreen mahtuu syömään syntymäpäivien tarjoiluja 15 henkilöä.  Taitettava pöytä on helppo ottaa pois tarjoilujen jälkeen ja saada näin lisää oleskelutilaa.

Kesällä huoneessa on ilmastointilaite, joka viilentää tilaa lämpöisillä ilmoilla.

Kannattaa myös liittyä Lasten Ikuri Arcade Facebook-ryhmään, missä kerrotaan lapsiperheitä kiinnostavia juttuja Ikuri Arcadelta sekä mainostetaan pelitilaisuuksia, esitellään lapsia kiinnostavia pelejä, ym.


FLIPPERIKISAT LASTEN SYNTTÄREIDEN YHTEYDESSÄ

Lasten synttäreiden hintaan kuuluu aina flipperikisa, joka pidetään synttärisankarin näin halutessa. Kisaan on saatavilla Ikuri Arcade aiheiset palkinnot edullisesti suoraan palkintokaapistamme. Kisailu tapahtuu yksinkertaisimmillaan siten, että jokainen lapsi pelaa yhtä tai kahta valittua kisapeliä ja aikuinen merkitsee tuloksen ylös. Kolme parasta tulosta saaneet ovat voittajia. Myös muita formaatteja on tarjolla. Kisan jälkeen jaetaan usein palkinnot kolmelle parhaalle (10€).  Tarjolla on myös osallistumismitali (2,5€/kpl), joka voidaan jakaa kilpailun muille osallistuneille tai jos flipperikisaa ei pidetä, niin edullinen mitali toimii hienona muistona lapsille lähtölahjana.

VINKKEJÄ PELAAMISEEN

– käynnistä peli ilman kolikkoja pyöreästä painikkeesta pelin edestä (yksi painallus yksin peluu, kaksi painallusta kaksin peluu, jne.)
– vedä pallo pelikentälle joko painamalla edessä olevaa isoa nappia, vetämällä ns. plungerista pallo kentälle tai pyssyn liipaisimesta
– kun pallo lähtee pelikentälle, pidä kummatkin kädet flipperin nappien kohdalla, napit pelin sivuissa
– ole rauhallinen ja paina aina sen puolen nappia jolle pallo tulee
– älä paina samaan aikaan kumpaakin nappia, sillä silloin pallo menee helpommin pois keskeltä
– älä rämpytä mailoja kokoajan, vaan odota rauhassa, että pallo tulee mailalle
– jos palloja tulee enemmän kuin yksi, niin kyseessä on multipallo. Multipallon aikana voi saada isoja pisteitä ja se on yleensä palkinto hyvin menneestä pelistä (pois lukien videolla oleva peli, joka alkaa multipallolla).

Näillä pelivinkeillä lapsi (ja miksei aikuinenkin) saa hyvän alun flipperin pelaamiselle. Jo muutaman tunnin harjoittelun jälkeen huomaa, että pelaaminen alkaa sujua. Kun kerran oppii nämä perustaidot, on näistä hyötyä kaikissa flippereissä.