TIETOA IKURI ARCADESTA

Ikuri Arcade on Tampereella toimiva pelihalli. Pelejä meillä on kuudelta vuosikymmeneltä (1964-2020) yhteensä noin 40 kpl kahdessa eri kerroksessa. Suurin osa on flippereitä, mutta myös 80-90 luvun Arcade videopelejä löytyy 4 kpl, yksi jääkiekkopeli ja 5 metriä pitkä antiikkinen 70-luvun keilarata.

Pelejä pääsee pelaamaan pienellä sisäänpääsymaksulla (käteinen & kortti  & Mobile Pay) kaikille avoimissa pelitapahtumissa ja/tai vuokraamalla Ikuri Arcade yksityistilaisuuteen syntymäpäivien viettoon, polttareille,  yritysten virkistyspäiville, yms. Mikäli käytössäsi on työsuhde-etuina Smartum Pay, Eazybreak tai Edenred Pay, niin voit maksaa näillä yksityistilaisuuden tai pelitapahtuman sisäänpääsymaksun (summaan lisätään 5% provisio, jonka maksamme ko. yrityksille).

Toimintaa pyörittää Tampereen flipperiyhdistys ry ja toiminnalla ei ole tarkoitus tuottaa voittoa. Kaikki tulot ohjataan pelien korjauskuluihin ja hallin ylläpitoon. Tavoitteena on tarjota vanhan ajan pelihallitunnelmaa kaikille vanhoista peleistä kiinnostuneille.


MITEN LÖYDÄT MEILLE

Ikuri Arcaden on Nokian rajan lähellä Kalkun kaupunginosassa. Tarkempi osoite on Kalkun Viertotie. Usein kysytty kysymys on, että miksi emme ole Ikurissa? Nimi juontaa juurensa Ikuri Arcaden entiseen sijoituspaikkaan, joka oli Ikurissa ja ei kannattanut hyvää nimeä vaihtaa 🙂 Jos tulet autolla, niin aja portista sisään pienteollisuusalueelle ja jätä auto valkoisilla viivoilla merkityille paikoille (ilmainen pysäköinti). Bussit 7 ja 15A tulevat myös meidän lähelle.

PELIHALLIN JA PELIHUONEIDEN ESITTELY

Ikuri Arcaden päätila eli pelihalli sijaitsee toisessa kerroksessa. Pelihallissa on noin 20 flipperiä, keilapeli ja kaksi videopeliä. Pelit on sijoitettu ikäkausittain. Tultaessa pelihalliin, näyttää näkymä tältä:

Päähalli on hyvin värikäs ja sisustettu retrotyyliin

Flippereiden takana on antiikkinen 70-luvun keilapeli, joka soveltuu myös lapsille

Sisääntulon yhteydessä on baaritiski ja kahvio. Pelitapahtumissa myymme kahviossa hyvin edullisesti kahvia, virvokkeita sekä suolaista ja makeaa purtavaa. Yksityistilaisuuksissa kahvion mikrot ja kahvinkeitin on lainattavissa. Hart-Sport automaattiin laitamme tilauksesta pienellä lisämaksulla aitoa Hart Sportia.

Pelihallin takaseinällä on hieno graffitiseinä, johon on sijoitettu vanhempia Bally-merkkisiä flippereitä, joita keräämme ja entisöimme. Seinällä on myös ilmalämpöpumppu, jota käytetään viilennykseen ja näin kesähelteilläkin pelaaminen on miellyttävää.

Päähallin takaosassa on ovi takahuoneeseen. Siellä on levähdystilat, iso ruokailupöytä, pari apupöytää, tarjoilupöytä, 55″ näyttö, jääkaappi ja uusi sohva sekä muutama peli. Yksityistilaisuuksissa jääkaappiin voi laittaa omat juomat ja ruoat. Pöydälle voi kattaa omia tarjoiluja.

Ylimmässä kolmannessa kerroksessa on yhteiskäyttöiset WC-tilat, jotka ovat hyvin siistit.

Sisääntulon yhteydessä ensimmäisessä kerroksessa on pelihuone mistä löytyy uusia flippereitä sekä harvinainen kahden NBA-flipperin linkitetty yhdistelmä

Ensimmäisen kerroksen käytävällä on vanhempia flippereitä 60-80 luvuilta, jääkiekkopeli ja yksi Arcade videopeli.

KANTA-ASIAKKUUS

Ikuri Arcadella säännöllisesti kävijöille on mahdollisuus liittyä kanta-asiakkaaksi Ikuri Arcadella käydessä. Liittyminen ei maksa mitään ja tarjoaa pääsyn kanta-asiakkaiden omiin pelitapahtumiin, kutsun facebookin suljettuun ryhmään sekä muita etuja kuten edullisen sarjalipun. Voit liittyä kanta-asiakkaaksi käydessäsi Ikuri Arcadella.

Kanta-asiakkaat

EUROOPAN MESTARUUSKISAT TAMPEREELLA 2018

Tampereella Tullikamarin pakkahuoneella järjestettiin syksyllä 2018 Euroopan Mestaruuskisat, missä Ikuri Arcade toi peräti puolet koneistaan tapahtumaan ilman korvausta. Laitoimme Ikuri Arcaden kahdeksi viikoksi kiinni, jotta pystyimme tukemaan tätä ainutlaatuista tapahtumaa. Tehtävänämme on edistää ja tukea Pirkanmaan alueen flipperiharrastusta ja tunnettavuttaa, joten tämä tapahtuma edisti toimintamme tarkoitusta enemmän kuin hyvin.

VANHAT FLIPPERIPAIKAT PIRKANMAALLA

Vuonna 2015 Tampereen flipperiyhdistys ry. teki kartoituksen Pirkanmaan vanhoista flipperipaikoista vuosilta 1970-1999. Tuloksena syntyi tämä kartta, johon on merkitty tuohon aikaan flipperiä pelanneiden henkilöiden muistikuvien perusteella tietoa sijoituspaikasta, peleistä, ym. Tähän karttaan voi edelleenkin lähettää havaintoja sähköpostitse: tampere.flipperipaikat@gmail.com