TIETOA IKURI ARCADESTA
Ikuri Arcade on Tampereella toimiva retropelihalli, joka on toiminut vuodesta 2015 alkaen Kalkun kaupunginosassa. Pelejä meillä on seitsemältä vuosikymmeneltä (1967-2023) lähes 50 kpl kahdessa eri kerroksessa. Suurin osa on flippereitä, mutta meillä on myös monipuolinen kokoelma erilaisia arcade videopelejä (9 kpl), jääkiekkopeli, nopeustesti, fortuna ja vanha keilarata. Ideana meillä on tarjota vanhan ajan pelihallikokemus ilman kolikoita (pelit ilmaispeliasetuksilla). Yksityistilaisuuksissa haluamme lisäksi tarjota osallistuttavan ja hauskan flipperikisan + palkintojen jaon sekä yhdistää pelailun lomaan hyvät tarjoilut. Asiakastyytyväisyytemme on huippuluokkaa ja meillä aika kuluu nopeasti.

Pelejä pääsee pelaamaan pienellä sisäänpääsymaksulla (käteinen, kortti tai mobilepay) kaikille avoimissa pelitapahtumissa ja/tai varaamalla Ikuri Arcade yksityistilaisuuteen syntymäpäivien viettoon, polttareille,  yritysten virkistyspäiville, yms. Mikäli käytössäsi on työsuhde-etuina älypuhelimessa ePassi, Smartum Pay tai Edenred Pay, niin voit maksaa näillä yksityistilaisuuden tai pelitapahtumassa oman sisäänpääsymaksusi (summaan lisätään 6,5% provisio, jonka maksamme ko. yrityksille). Yrityksiä voimme myös laskuttaa.

Toimintaa pyörittää Tampereen flipperiyhdistys ry ja toiminnalla ei ole tarkoitus tuottaa voittoa. Kaikki tulot ohjataan pelien korjauskuluihin ja hallin ylläpitoon. Tavoitteena on tarjota vanhan ajan pelihallitunnelmaa kaikille vanhoista peleistä kiinnostuneille.

MITEN LÖYDÄT MEILLE?
Ikuri Arcaden on Nokian rajan lähellä Kalkun kaupunginosassa. Tarkempi osoite on Kalkun Viertotie 2. Usein kysytty kysymys on, että miksi emme ole Ikurissa? Nimi juontaa juurensa Ikuri Arcaden entiseen sijoituspaikkaan, joka oli aikoinaan Ikurissa ja kun muutimme uusiin isompiin tiloihin, niin ei kannattanut hyvää nimeä vaihtaa 🙂
Autolla tultaessa, aja portista sisään pienteollisuusalueelle ja jätä keskipihalla olevien vihreiden roskisten viereen tai niitä hieman ennen vasemmalla puolella oleville parkkipaikoille, jotka on merkitty valkoisilla viivoilla. Pysäköinti on ilmaista.
Julkisilla kulkuneuvoilla pääsee Tampereen keskustasta ja Tesomalta bussi 7:lla. Lielahdesta ja Pirkkalasta bussi 34:lla ja Nokialta bussi 71:llä. Lue tarkemmin bussiyhteyksistä tästä linkistä.

PELIHALLIN JA PELIHUONEIDEN ESITTELY
Ikuri Arcaden päätila eli vanhan ajan pelihalli sijaitsee toisessa kerroksessa ja on hyvin värikäs.


Pelihallissa on 21 flipperiä, keilapeli ja kaksi arcade-videopeliä. Pelit on sijoitettu ikäkausittain ja pelihalli on sisustettu retrotyyliin. Pelihallin etuosassa on baaritiski ja kahvio, mistä on saatavilla edullisesti (1-3 euroa) kahvia, virvokkeita sekä suolaista ja makeaa purtavaa. Yksityistilaisuuksissa kahvion mikrot ja kahvinkeitin ovat lainattavissa.


Flippereiden takana päähallissa on antiikkinen ja harvinainen 70-luvun keilapeli, joka soveltuu myös lapsille


Pelihallin takaseinällä on hieno graffitiseinä, johon on sijoitettu vanhempia Bally-merkkisiä flippereitä, joita keräämme ja entisöimme. Seinällä on myös ilmalämpöpumppu, jota käytetään viilennykseen ja näin kesähelteilläkin pelaaminen on miellyttävää.


Päähallin takaosassa on ovi tarjoilutiloihin. Siellä on levähdystilat, iso ruokailupöytä 6-8 hengelle (jatkettuna 12-14 henkeä), pari apupöytää, 55″ näyttö, sohva, muutama peli ja iso määrä lautapelejä. Yksityistilaisuuksissa takahuoneeseen voi kattaa omat tarjoilut ja tällöin käytössä on myös oma jääkaappi. Tilassa on ilmastointilaite, joka viilentää tilaa kuumilla ilmoilla.


Ylimmässä kolmannessa kerroksessa on yhteiskäyttöiset WC-tilat, jotka ovat hyvin siistit.


Sisääntulon yhteydessä ensimmäisessä kerroksessa on myös paljon pelejä pelattavana. Pelihuoneesta löytyy uusia tai uudehkoja flippereitä enintään 5 kpl pelattavaksi (satunnaisesti voi myös joku vanhempi olla pelattavissa) joita myös vuokrataan. Pelien määrä vaihtelee vuokraustilanteen mukaan.


Ensimmäisen kerroksen käytävällä on useampi arcade-videopeli, vanhempia flippereitä 60-80 luvuilta ja jääkiekkopeli


Katso videolta 26.1.2023 tilanne miltä Ikuri Arcadella näyttää

KANTA-ASIAKKUUS

Ikuri Arcadella säännöllisesti kävijöille on mahdollisuus liittyä kanta-asiakkaaksi Ikuri Arcadella käydessä. Liittyminen ei maksa mitään ja tarjoaa pääsyn kanta-asiakkaiden omiin pelitapahtumiin, kutsun Facebookin suljettuun ryhmään sekä muita etuja kuten edullisen sarjalipun ja ilmaiset kahvit. Voit liittyä kanta-asiakkaaksi käydessäsi Ikuri Arcadella.

EUROOPAN MESTARUUSKISAT TAMPEREELLA 2018
Tampereella Tullikamarin pakkahuoneella järjestettiin syksyllä 2018 Euroopan Mestaruuskisat, missä Ikuri Arcade toi peräti puolet koneistaan tapahtumaan ilman korvausta. Laitoimme Ikuri Arcaden kahdeksi viikoksi kiinni, jotta pystyimme tukemaan tätä ainutlaatuista tapahtumaa. Tehtävänämme on edistää ja tukea Pirkanmaan alueen flipperiharrastusta ja tunnettavuutta, joten tämä tapahtuma edisti toimintamme tarkoitusta enemmän kuin hyvin.

VANHAT FLIPPERIPAIKAT PIRKANMAALLA
Vuonna 2015 Tampereen flipperiyhdistys ry. teki kartoituksen Pirkanmaan vanhoista flipperipaikoista vuosilta 1970-1999. Tuloksena syntyi tämä kartta, johon on merkitty tuohon aikaan flipperiä pelanneiden henkilöiden muistikuvien perusteella tietoa sijoituspaikasta, peleistä, ym. Tähän karttaan voi edelleenkin lähettää havaintoja sähköpostitse: tampere.flipperipaikat@gmail.com