Ikuri Arcade on Tampereella toimiva pelihalli. Pelejä meillä on kuudelta vuosikymmeneltä (1964-2018) yhteensä 35-40 kpl. Suurin osa on flippereitä, mutta myös 80-90 luvun Arcade videopelejä löytyy 6 kpl. Lisäksi yläkerrasta löytyy hieno ja harvinainen keilapeli 70-luvulta. Pelejä pääsee pelaamaan pienellä sisäänpääsymaksulla kaikille avoimissa pelitapahtumissa ja/tai vuokraamalla Ikuri Arcaden omalle ryhmälle syntymäpäivien viettoon, yritysten virkistyspäiville, yms. Toimintaa pyörittää Tampereen flipperiyhdistys ry ja toiminnalla ei ole tarkoitus tuottaa voittoa. Kaikki tulot ohjataan pelien korjauskuluihin ja hallin ylläpitoon. Tavoiteena on tarjota kaikille edullinen mahdollisuus tulla pelaamaan flippereitä ja videopelejä.

Ikuri Arcaden osoite ei ole julkinen, mutta sijaitsemme Nokian rajan lähellä ja kerromme tarkan osoitteen kaikille pelitapahtumiin ilmoittautuneille sekä Ikuri Arcaden vuokraajille.

PELIHALLIN JA PELIHUONEIDEN ESITTELY
Ikuri Arcaden päätila eli pelihalli sijaitsee toisessa kerroksessa. Pelihallissa on noin 22 flipperiä ja yksi videopeli. Pelit on sijoiteltu ikäkausittain. Vasemmalla on uudempia 90-luvun lopun ja 2000-luvun flippereitä. Oikealla on 80-90 luvun flippereitä ja takarivissä on vanhimmat flipperimme.

Takaseinällä on hieno graffitiseinä, johon on sijoitettu vanhimmat flipperimme. Keräämme ja entisöimme vanhoja Bally-merkkisiä flipperitä ja näistä viisi parasta on aina pelattavissa takarivissä. Oikeassa takanurkassa on 60-luvun EM-flipperi tarjoamassa tuntumaan hyvin erilaiseen pelattavuuteen vrt. uudemmat flipperit.

Kuva otettu päähallin takaosasta sisääntuloon päin. Sisääntulon yhteydessä on baaritiski ja pieni keittiö sekä naulakot ulkovaatteille. Kuvassa oikealla puolella (sisääntulosta katsoen vasemmalla puolella on uudempia flippereitä tai muuten erityisen hienoja yksilöitä). Vasemmalla puolella 90-luvun suosittuja Williamseja.

Päähallin takaosassa on ovi takahuoneeseen. Siellä on levähdystilat, iso pöytä, 40″ näyttö, jääkaappi ja sohva. Flippereitä on 2-3 joista osa on korjattavana. Yksityistilaisuuksissa jääkaappiin voi laittaa omat juomat ja ruoat. Pöydälle voi kattaa omia tarjoiluja.

Kerrosta ylempänä ylimmässä kolmannessa kerroksessa on myös pieni pelihuone mistä löytyy harvinainen keilapeli 70-luvulta, 3-4 flipperiä ja kaksi videopeliä.

Ylimmän kerroksen pelihuoneen vieressä on yhteiskäyttöiset WC-tilat, jotka on 3/2017 remontoitu ja ovat hyvin siistit.

Tästä voit lukea hyvän blogikirjoituksen Ikuri Arcadesta ja flipperin pelaamisesta.

KANTA-ASIAKKUUS

Ikuri Arcadella säännöllisesti kävijöille on mahdollisuus liittyä kanta-asiakkaaksi Ikuri Arcadella käydessä. Liittyminen ei maksa mitään ja tarjoaa pääsyn kanta-asiakkaiden omiin pelitapahtumiin, kutsun facebookin suljettuun ryhmään sekä muita etuja. Voit liittyä kanta-asiakkaaksi käydessäsi Ikuri Arcadella.

Kanta-asiakkaat

VANHAT FLIPPERIPAIKAT PIRKANMAALLA

Vuonna 2015 Tampereen flipperiyhdistys ry. teki kartoituksen Pirkanmaan vanhoista flipperipaikoista vuosilta 1970-1999. Tuloksena syntyi tämä kartta, johon on merkitty tuohon aikaan flipperiä pelanneiden henkilöiden muistikuvien perusteella tietoa sijoituspaikasta, peleistä, ym. Tähän karttaan voi edelleenkin lähettää havaintoja sähköpostitse: tampere.flipperipaikat@gmail.com