Ikuri Arcade on Tampereella toimiva pelihalli.  Suurin osa peleistä 25-30 kpl on flippereitä, mutta pelattavana on myös muutama videopeli ja hieno keilapeli. Pelejä löytyy kuudelta vuosikymmeneltä vanhimpien ollessa 60-luvulta ja uusimmat muutaman vuoden takaa. Pelejä pääsee pelaamaan pienellä sisäänpääsymaksulla kaikille avoimissa pelitapahtumissa ja vuokraamalla Ikuri Arcaden omalle ryhmälle syntymäpäivien viettoon, yritysten virkistyspäiville, yms. Toimintaa pyörittää Tampereen flipperiyhdistys ry ja toiminnalla ei ole tarkoitus tuottaa voittoa. Kaikki tulot ohjataan pelien korjauskuluihin ja hallin ylläpitoon. Tavoiteena on tarjota kaikille edullinen mahdollisuus tulla pelaamaan flippereitä ja videopelejä.


Ikuri Arcaden osoite ei ole julkinen, mutta sijaitsemme Nokian rajan lähellä ja kerromme tarkan osoitteen kaikille pelitapahtumiin ilmoittautuneille sekä hallin vuokraajille.

Pelihalli koostuu sisääntulon yhteydessä avautuvasta päähallista ja sen yhteydessä olevasta takahuoneesta. Päähallissa on 22 flipperiä ja yksi videopeli. Etuosassa hallia on baaritiski ja pieni keittiö (vesipiste, mikro, jääkaappi ja pakastin). Päähallissa on kaksi infonäyttöä (32″ ja 24″ näytöt) joille voi siirtää kuvaa kannettavalta tietokoneelta.

Ikuri Arcade

Päähallin pelit on jaoteltu ikäkausittain. Takaosassa on vanhat pelit. Oikeassa nurkassa 60-luvun EM-flipperi, graffitiseinällä vanhat Bally flipperit vuosilta 1978-1981. Pelit on yritetty entisöidä ja remontoida mahdollisimman hienoiksi alkuperäistä vastaaviksi.

Päähallin Bally-flipperit

Päähallin oikeassa reunassa on 80-luvun lopun ja 90-luvun suosittuja flippereitä

Päähallin oikean reunan pelit

Vasemmalla reunalla ikkunaseinällä on uusia flippereitä ja sekalaista valikoimaa eri vuosikymmeniltä.

Päähallin vasen reuna

Päähallin takaosassa on ovi takahuoneeseen. Siellä on levähdystilat, iso pöytä, 40″ näyttö, jääkaappi ja sohva. Flippereitä on 2-3 joista osa on korjattavana. Yksityistilaisuuksissa jääkaappiin voi laittaa omat juomat ja ruoat. Pöydälle voi kattaa omia tarjoiluja.

Kerrosta ylempänä ylimmässä kolmannessa kerroksessa on myös pieni pelihuone mistä löytyy harvinainen keilapeli 70-luvulta, 3-4 flipperiä ja 1-2 videopeliä.

Yläkerta

Ylimmän kerroksen pelihuoneen vieressä on yhteiskäyttöiset WC-tilat, jotka on 3/2017 remontoitu ja ovat erittäin siistit.

Tästä voit lukea hyvän blogikirjoituksen Ikuri Arcadesta ja flipperin pelaamisesta.

KANTA-ASIAKKUUS

Ikuri Arcadella säännöllisesti kävijöille on mahdollisuus liittyä kanta-asiakkaaksi Ikuri Arcadella käydessä. Liittyminen ei maksa mitään ja tarjoaa pääsyn kanta-asiakkaiden omiin pelitapahtumiin, kutsun facebookin suljettuun ryhmään sekä muita etuja.

Kanta-asiakkaat

VANHAT FLIPPERIPAIKAT PIRKANMAALLA

Vuonna 2015 Tampereen flipperiyhdistys ry. teki kartoituksen Pirkanmaan vanhoista flipperipaikoista vuosilta 1970-1999. Tuloksena syntyi tämä kartta, johon on merkitty tuohon aikaan flipperiä pelanneiden henkilöiden muistikuvien perusteella tietoa sijoituspaikasta, peleistä, ym. Tähän karttaan voi edelleenkin lähettää havaintoja sähköpostitse: tampere.flipperipaikat@gmail.com